Zapri

Novice


Arhiv: KocPI IMA MANAGERJA LETA 2014!

 

Priznanje Manager leta, ki ga Združenje Manager podeljuje vodilnim managerkam in managerjem za doseganje izjemnih poslovnih dosežkov in izboljšav v podjetju že od leta 1991, je eno najprestižnejših priznanj v managementu.

Iz obrazložitve priznanja Branku Rožiču:

Količevo Karton je največja slovenska papirnica, ki je pod 19-letnim vodstvom Branka Rožiča postala tudi najučinkovitejša slovenska papirnica. Njihovo vodilo je, da morajo z danimi viri, znanjem in kompetentnostjo zaposlenih zaslužiti kar največ denarja na globalnem trgu. Usmerjenost v finančni rezultat je otipljiva: promet je lani presegel 140 mio evrov in se od leta 2011 povečal za četrtino, donosnost kapitala presega 10 % in še raste, zaposlenost je stabilna, plače so nad panožnim povprečjem, operativni dobiček bo letos kar za 40 % nad načrtovanim. Najbolj izstopa podatek, da bo dodana vrednost, ki je še lani znašala 86.500 evrov na zaposlenega, letos presegla 100.000 evrov, kar za trikrat presega slovensko panožno povprečje in je vrhunski rezultat tudi v evropskem merilu.

Uspeh podjetja temelji na znanju in kompetencah zaposlenih, zato v Količevo Kartonu poudarjajo pomen izobraževanja zaposlenih. Ko je bilo v Sloveniji ukinjeno formalno izobraževanje za papirničarje, so skupaj z drugimi partnerji iz dejavnosti podprli ustanovitev Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v papirni industriji. Preko tega kompetenčenga centra in drugih izobraževanj ohranjajo izvirne kompetence zaposlenih.

Poleg izobraževanja podjetje zaposlenim nudi varnost zaposlitve, urejene delovne razmere in stimulativno nagrajevanje. Zaposleni namreč tudi finančno občutijo uspešnost podjetja: plače se od leta 2007 vsako leto v povprečju dvignejo za 5,4 %, z božičnico v višini povprečne plače in posebno premijo za uspešnost podjetja zaposleni prejmejo še med 5 in 12 % ustvarjenega dobička iz poslovanja.

Celotno utemeljitev priznanja najdete TU.

Čestitke gospodu Rožiču za prejeto priznanje.

Fotogalerija