Zapri

Novice


Arhiv: UTRINKI Z INPAKA

KocPI je v avgustu 2014 soorganiziral sejem INPAK, ki je potekal pod okriljem 52. Mednarodnega sejma AGRA v Gornji Radgoni. Na razstavnem prostoru so se predstavili Kompetenčni center, Inštitut za celulozo in papir, Združenje papirne in papirno-predelovalne industrije pri GZS in 14 panožnih podjetij.

Na Inštitutu za Celulozo in Papir so v okviru projektov KocPI in EcoPaperLoop organizirali tridnevno obsejemsko izobraževanje za področje embalaže. Vsi trije dnevi so bili tematsko obarvani po sledečih sklopih:

1 dan:  Inovativna embalaža in potencial papirne embalaže

2. dan: Papirna embalaža v kmetijstvu in prehrani

3: dan: Eco-design embalaže

Na strokovnih posvetih so sodelovali ugledni gostje iz tujine in iz domačega gospodarstva.

Vsi posveti so bili tudi dokumetirani in posneti. Posnetki so na vam na voljo na povezavi: http://kocpi.mitv.si/asset/QdSfzDwSP7eAbLE7A

Za ICP in nekatere razstavljalce se je sejem začel že v četrtek, 21.8.2014. V dopoldanskih urah smo na razstavnem prostoru zbrali material, zavihali rokave in začeli oblikovati naš skupni razstavni prostor. Mimoidoči so se čudili gori škatel, ki so na prostoru „obvisele“ brez smisla ampak v večernih urah, ko so nas praktično odslovili iz dvorane, je bilo postavljeno že v tej meri, da smo vsaj mi videli smisel. V petek ob 8:00 smo ponovno štartali s postavljanjem in popoldne je bil razstavni prostor nared, samo razstavni eksponati so manjkali. Njihovo očitno odsotnost smo do večera odpravili in ob 21:00 je bilo vse nared za jutranjo otvoritev.

Pri pripravi in organizaciji sejma so sodelovali vsi zaposleni na Inštitutu za celulozo in papir, celotna pisarna KocPI, gospa Petra Prebil Bašin iz Gospodarske zbornice Slovenije, zaposleni v podjetjih MSK d.o.o., Eurobox d.o.o., Aki Izlake d.o.o., Paloma d.d. in Vipap Videm Krško d.d.

KocPI je za razstavni prostor in vse promocijske zloženke in kataloge smo porabili 4.393 € za organizacijo posvetov in izvedbo le teh pa 9.222,90€.

Strokovni posveti so potekali na dveh ločenih lokacijah znotraj sejmišča. Prvi dan posvetov, v ponedeljek 25.8. smo zasedli dvorano 5, preostala dva dneva (torek in sreda) pa so gostovali v dvorani 3.

Strokovni posveti so se zaključili v sredo popoldne z okroglo mizo na temo učinkovito ravnanje z odpadno papirno in kartonsko embalažo.

Strokovnih posvetov se je udeležilo 117 slušateljev, od tega 53 iz podjetij, ki so vključena v projekt KocPI.

Kot vedno lep pozdrav,

 

Vaša KocPI pisarna.

Fotogalerija